KODAŇ / DEN 1

by - srpna 07, 2017


Ahoj,
 dnes se s vámi podělím o první den naší krátké jarní dovolené (já vim, je už půlka léta, ale čas běží rychleji, než bych chtěla), kterou jsme chtěli načerpat energii před zkouškovým obdobím. Všechno to plánování začalo už někdy v lednu, kdy jsme začali pokukovat po letenkách a ubytování. Ubytování jsme sehnali přes Airbnb v bytě jedné dánky. Podle fotek byt vypadal čistě, prostorně, ale nebyl moc blízko centra, což nás ale neodradilo.



V pátek  v 5 ráno jsme vyrazili na letiště. Hned při cestě tam jsme docela brutálně zmokli a já sem zrovna měla děravý boty, takže jsem čekání na letadlo strávila sušením bot na záchodových sušácích na ruce. Však proč ne že, aspoň mi to čekání rychleji uteklo. Do Kodaně jsme dorazili kolem 8 ráno a po prvních komplikacích s koupením lístku na hromadnou dopravu jsme se dopravili na byt. Když jsme vyzvedli klíče v místním obchůdku, nějak jsme nedomysleli, že nevíme v kterým patře bytovky byt máme, takže jsme pár minut strávili hledáním toho správnýho. A podařilo se. Byt byl opravdu takový jak na fotkách, pěkný čistý. Na co se však trochu zapomnělo byla koupelna. Když jsme ji hledali, našli jsme malou místnostku se záchodem a umyvadlem...no jo, ale kde je sprcha. Po několika minutách jsme si všimli, že visí nad umyvadlem. Pro představu téhle ***** koupelny dám fotku úplně na konec. Pro inspiraci.



 Po krátkým šlofíku po náročné cestě jsme se vypravili do města. Vzhledem k tomu, že jsme chtěli utrácet co nejméně, zvolili jsme dietní způsob přepravy po městě. Všude jsme chodili pěšky. Moc blízko to teda nebylo, ale aspoň si stihnete všimnout i věcí, který byste normálně minuli. Byla jsem strašně překvapená, jak se tam všude staví. A když říkám všude, tak opravdu všude. A já s Kik jsme byly v úplným ráji, protože všude visely vizualizace, všude bylo něco rozestavěnýho, takže ulicí, kterou normální člověk projde za dvě minuty, jsme my procházely asi patnáct. Musely jsme si zblízka prohlídnout všechny ty vizualizace, všechny rozestavěný domy, zkoumaly jsme co tam dělají stejně a co jinak. 
Zkrátka do Kodaně určitě nejezděte s architektama. Ani budoucíma. 


Jedna z divných věcí, kterých jsme si v Dánsku všimli byla, že jsou totálně posedlí instagramem. Prostě úplně všechno má svůj hashtag. Třeba každej autobus měl wifi a hned u toho napsaný, že když hodíte na net fotku z tohodle autobusu, máte tam přidat # s názvem toho autobusu. No a tohle bylo u všeho, v každé restauraci, ve vlaku, v obchodě, bojím se jestli ne i na veřejných záchodech. No prostě docela úlet v tomhle. Takový dánský no.




Naše ulice




Po dlouhé procházce jsme se vrátili unavení domů a plní dojmů jsme usnuli celkem brzo, bylo potřeba nabrat síly na další den, o kterým vám řeknu ale příště. 
P.S. Abych nezapomněla na tu koupelnu. Tady je. A taky nějaký další bonusy.


Když potkáte cukrárnu.

I v Dánsku je milujou.

You May Also Like

1 komentářů

Děkuji za komentář:)