Kde se vzdělávat on-line.

by - července 26, 2019

Je tady někdo, kdo si nepřeje vylepšit alespoň malinkou část sebe samého?

 Řekla bych že ne. Nevěřím, že existuje někdo, kdo se nechce zlepšit v cizím jazyku, nechce mít lepší postavu, naučit se hrát na nový hudební nástroj, více číst, zlepšit se v nějakém programu nebo více rozumět marketingu.

Blíží se léto. Už je léto. (ano, měla jsem to tak dlouho předepsané a chtěla to vydat ještě v červnu)  Čas dovolených, nekonečných párty, brigád, grilovaček s kamarádama a odpočinku po náročném školním roce. Co takhle tento čas využít i nějak produktivněji. Neříkám, že kamarádi, rodina a odpočinek nejsou důležité, ale je taky pravda, že čas běží a vždy se najde něco, na čem sami můžeme zapracovat. Třeba zapomenuté novoroční předsevzetí, přání, které kvůli škole a práci pořád odkládáme, protože nemáme čas.

A protože nechci slyšet výmluvy, že nemáte čas někam dojíždět, peníze na drahé kurzy nebo vám nic prostě nevyhovuje, mam pro vás řešení. Vzdělávat se on-line. Online jsme totiž pořád, většina z nás každý den i několik hodin. Když se tak podívám zpět, nejvíce asi lituji toho, že jsem se ve škole nesnažila víc učit anglicky. Že jsem si nezapsala i další jazyk a že jsem nepoprosila rodiče, aby mě přihlásili se učit na klavír. Jasně, všechno se dá dohnat, ale času máme pořád málo a učení proto nejde tak rychle. Navíc to v dospělosti stojí mnohem víc peněz. Byla bych tedy nerada, abych si za 10 let říkala pořád to samý.
Věřím, že nejsem sama a že je tady spousta cílevědomých lidí, kteří chtějí pořád víc a víc. Aby vynikli v práci. Aby si mohli rozjet svůj business. Aby se bez problému domluvili na dovolené.

Mám tady několik tipů na weby, účty a osoby, kteří vám s tím pomohou, pokud sami opravdu budete chtít. Snažila jsem se vybrat obecnější obory/témata, které osloví nejvíce lidí. Někdy příště bych se pak chtěla zaměřit na můj obor - architektura, grafika, design atd.

WEBY


LinkedIn vzdělávání

Pokud jste uživatelé LinkedInu, pravděpodobně jste tu možnost už zaznamenali. Nepřeberné množství kurzů a tutoriálů na všechno co si vzpomenete. Od jazyků, přes management až k tutoriálům na odborné programy. Navíc se vám budou v popředí ukazovat kurzy určené přímo pro vás. V mém případě je to především architektura a skicování. Kurzy můžete vyzkoušet první měsíc zdarma.

Google kurzy

Google teď nově nabízí marketingové kurzy. Kdo ví jestli v budoucnu svou nabídku nerozšíří, ale nedivila bych se, pokud ano. Vybírat můžete jak z placených tak neplacených. 



Behance

Tahle platforma je určená převážně pro kreativní tvůrce a jejich prezentaci. Právě pro ně jsou určená online videa, ve kterých se touto tématikou zabývají. Často je to o grafických programech, jednotlivých technikách, focení a není to úplně klasickou formou kurzů, ale spíš sledováním cizích osobních lekcí, sledováním tvůrců při práci atd. 


Skillshare

Online kurzy z několika oborů od lidí z celého světa. Na vyzkoušení máte měsíc zdarma a pokud máte i vy co nabídnout, můžete si vytvořit i váš vlastní online kurz. Najdete zde od takových hodně obecných a základních kurzů až po opravdu kvalitní kurzy, takže si vyberou jak začátečníci, tak pokročilí.


Přednášky z těch nejlepších univerzit ze světa si můžete pustit právě zde. Když absolvujete celý kurz, dostanete online certifikát a to se do životopisu určitě hodí, pokud jste neměli příležitost jít na zahraniční univerzitu studovat. Opět je zde výběr z několika oborů a navíc máte jistotu opravdu kvalitních instruktorů.


Shawacademy

Placené kurzy především z oblasti focení, technologií. Každé téma se probírá poměrně od základů a pro pokročilejší na výběr moc není. Kolem Vánoc byla možnost přes ISIC získat jeden kurz zdarma, který jde pak přehrávat i po uplynutí zkušební doby, což je určitě super.



Nostis

Podle mě kurzy, které by měli vidět všichni, aby právu trochu více rozuměli. Aby se vzdělaní nás všech trochu zvýšilo a tím se předešlo mnohým neshodám a smluvním katastrofám. Jelikož spousta z nás ve škole pořádně neposlouchala, protože některé věci byly nad naše chápání v tu dobu, jsem moc ráda, že je možnost se zdarma dovzdělávat zrovna v této, pro život dost důležité oblasti


Kurzy z obýváku

Kreativní, ale placené kurzy v češtině můžete absolvovat právě přes tento web.  Kromě kurzů vedou i blog, na kterém můžete najít inspiraci a nějaké tipy úplně zdarma. 


Seudo

Celkem známá česká stránka s kurzy různé kvality. Je zde několik kurzů i zdarma a na ty placené jsou často velké slevy. Ze všech můžete po absolvování získat certifikát. Za sebe doporučuji angličtinu od Bronislava Sobotky.


Digiskills

Kurzy zaměřené na digitální technologie. Doporučuji projít i články na jejich blogu, kde najdete spoustu zajímavých tipů.



Kurzy zaměřené především na programování a marketing. Vybírat můžete jak z neplacených, placených a dokonce je zde pár kurzů i pro děti. To mi přijde fakt skvělý. 

ÚČTY/OSOBY/PROFILY

Celkem známý pojem. Přednášky na různá témata, v různých jazycích, z různých zemí. Není to vyloženě vzdělávací kanál, ale určitě zde najdete spoustu motivace a informací ze zkušeností jednotlivých přednášejících.

Vaše jméno je vaše značka - podcast
Kreativní začínající podnikatelé si kladou spoustu otázek a právě na ty můžete najít odpověď v tomto podcastu. Já jsem si poslechla skoro všechny a pomohlo mi to vyjasnit si nějaké věci, které teď jako začátečník v budování vlastní "značky" řeším.

Podcast zaměřený na reklamu na internetu, o tom jak funguje, jak s ní pracovat a spoustu dalších témat například o podnikání, marketingu atd.

ANGLIČTINA:

Angličtina podaná vlastně úplně novou a chytlavou formou. Vtipně a výstižně vysvětlené dotazy sledujících ale i zajímavé fráze, které nás ve škole ani v žádném kurzu nikdo nenaučí. Jsem fakt ráda, že někdo instagram dokáže využít k něčemu užitečnému a zároveň svojí formou oslovit i mladé publikum. Má dokonce i podcast a pořádá anglické tábory pro děti.

Forma jakou Broňa učí angličtinu je na první poslech trochu dětinská. Brzy si ho ale díky jeho nadšení oblíbíte i vy. Zaměřuje se na často zaměňovaná slova, výslovnost, vysvětluje pojmy a celkově je to příjemné obohacení učení se angličtiny.  

Speak english with Vanessa - youtube
Další skvělý kanál, tentokrát jen v angličtině. Vanessa má skvělá videa, díky kterým si rozšíříte slovní zásobu a rovnou uslyšíte, jak se dá slovíčko používat. Zve si také zajímavé hosty a tak když nebudete mít náladu na vyloženě učící video, můžete si pustit jen rozhovor a poslouchat jako kulisu. Já si oblíbila třeba tohle video:  How to *Describe People* in English: Advanced Vocabulary Lesson, ve kterém si obohatíte slovní zásobu o užitečná slovíčka do běžné konverzace.

Kurzů a webů pochopitelně existuje celá řada, nechtěla jsem však opakovat to, co při malé snaze najdete sami. Pokud máte nějaké vlastní tipy, budu ráda, když se o ně podělíte.

Články s dalšími weby: 

You May Also Like

4 komentářů

  1. Tbh, já se přes net učím hlavně jazyky, takže používám Duolingo a Memrise (a pár dalších webů, např. dw.com).

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy, většinu z webů jsem ani neznala :) Je třeba to napravit!

    OdpovědětVymazat
  3. Bazzle aims to provide you with nothing but the best when it comes to innovative Ramadan Gifts. We encourage our expert balloon artists to come up with aesthetically appealing Ramadan balloon designs. Creating a hassle-and-stress-free online shopping experience, Bazzle provides the Ramadan Gifts delivery service all across Pakistan.

    OdpovědětVymazat
  4. Really nice content thanks for the information. Keep it up and here watch my site also where I am providing an Acting school course such as Online acting course, Modelling course, Direction course, Cinematography course, and much more. Please If you have time then check it out.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář:)