Workshop tvorby nadčasových kuchyní

by - prosince 18, 2018


Nedávno jsem se v rámci svého neustálého sebevzdělávání v oblasti interiéru, zúčastnila workshopu, který pořádal Czechdesign. Tento workshop se pořádal ve spolupráci s firmou Blum, kteří vyrábí kování do kuchyní. Nedávno otevírali nový showroom a právě v něm se tento workshop konal. Nejprve bych rada zhodnotila jen workshop a v druhé části článku se zmínila především o showroomu samotném, protože mě vážně nadchnul.


Workshop měl téma: Jak vzniká kuchyně, kterou oceníte i ve stáří. První část měla být spíše teoretická, ve skutečnosti to však bylo spíš nejprve představení sebe samých. (U něhož jsem zjistila, že se neumím vůbec prodat, protože jsem o sobě řekla, že studuji architekturu, ale to že dělám dalších několik věcí v oboru, a studium tvoří tak maximálně 1/3 jsem tak nějak oproti jiným ani nezmínila. Byli tam jen lidé z oboru, v rámci sebe-prezentace to byla chyba celkem zásadní, jelikož jsem se tak trochu připravila o potencionální klienty či spojence) Po vzájemném seznámení to bylo hlavně představení firmy Blum a to jakým stylem pracuje s kuchyněmi. Bylo zajímavé zjistit, jak k tomu přistupují. Dokonce nám ukázali speciální oblek, který simuluje různé zdravotní vady a hlavně překážky přicházející ve stáři.
Skvělou části workshopu byli reální klienti. Před přestávkou a praktickou částí jsme si tak ukázali, na co všechno je důležité se klientů při první schůzce zeptat. Probrali jsme s nimi podrobně jejich návrh kuchyně, který si přinesli z Ikey a zjistili informace potřebné pro navrhování. U této části však chyběla podstatná část schůzky, a to konzultace o barvách, materiálech, a celkovém pojetí vzhledu kuchyně. Chápu však, že workshop byl soustředěn především na tu funkční část a ne tu pohledovou.
Po přestávce a krátkém bohatém občerstvení jsme se odebrali na praktickou půlku workshopu a zkusili si sestavit návrh kuchyně, kterou si přinesli klienti. Poukázali na ní na všechny klady i zápory a na konci jsme mohli ukázat své návrhy my účastníci. Tyto návrhy jsme společně vyhodnocovali a novy návrh si zase zkusili sestavit. Ačkoliv tato část byla především pro klienty velmi přínosná, negativně hodnotím přístup, jakým se nový návrh sestavoval. Kuchyně pro klienty měla být do opravdu malinké garsonky a tam je důležitý každý centimetr. Návrhy, které se jim ale ve výsledku nabízely, však tuto skutečnost moc nerespektovaly. Podle mě je v tak malých prostorech obzvlášť důležité přemýšlet nad místností jako nad celkem a ne to navrhovat po částech. Podsouval se jim tam totiž návrh s rozšířeným ostrůvkem o bar, který by však způsobil to, že se do místnosti postel vleze tak tak a navíc si k tomu "baru" člověk nebude moct ani sednout, protože si neodsune židli.



A teď k samotnému showroomu, ze kterého jsem nadšená. Showroom, jako takový, je velice přátelský k nám architektům, interierovým designerům a vlastně i samotným truhlářům. Je to totiž místo, kam můžeme vzít naše klienty, abychom jim ukázali v praxi různé typy kování. Nejskvělejší ale je, že zde s nimi můžeme zůstat po celou dobu schůzky a není tak nutné se pak přesouvat někam do kaváren a restaurací. Další obrovskou výhodou je místnost, ve které si s klientem můžeme návrh kuchyně sestavit nanečisto a rovnou přemýšlet nad tím, kde co budete skladovat. A jako taková drobnost navíc je k dispozici malý model, ve kterém si kuchyň sestavíte ještě rychleji třeba pro nějaké prvotní konzultace. Takovou formou "dětské" dřevěné skládačky.

Pokud si tedy zrovna zařizujete kuchyň nebo nějakému vašemu klientovi, tento showroom určitě stojí za navštívení, nachází se v Praze 9 (více info TADY).


Tohle byl tedy článek zase více z mého oboru, ale třeba se najde i někdo další, komu se takové informace hodí. Chodíte se vzdělávat někam ve volném čase i vy?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář:)